Älvsbyns Fastigheter bygger framtidens boende.  I december 2017 stod vårt nya hyreshus klart för inflyttning. På sidan Kooperativ hyresrätt har vi samlat information om hyreshuset och planlösningar för de olika lägenhetstyperna. Bostäderna hyrs ut med kooperativ hyresrätt. Det innebär att man bor i en upplåtelseform som är en blandning mellan hyresrätt och bostadsrätt. 

Lägenheterna går inte att köpa och sälja. Man blir medlem och hyr sin lägenhet av den kooperativa hyresrättsföreningen. Man kommer att kunna påverka sitt boende på olika sätt. Trygghet och samarbete med de andra hyresgästerna är två gynnsamma faktorer som går hand i hand.

 

Vad kommer det att kosta?

  • Föreningen har beslutat att medlemsinsatsen ska vara 5 000 kr. När man betalat den insatsen blir man köande medlem i Leken 1 kooperativ hyresrättsförening. Väljer man att gå ur föreningen betalas medlemsinsatsen tillbaka.
  • Upplåtelseinsatsen som man betalar när man tecknar kontrakt för sin lägenhet är beslutad till 4 000/kvm. Så t ex för en lägenhet på 65 kvm blir upplåtelseinsatsen 260 000 kr. Upplåtelseinsatsen betalas tillbaka om man flyttar och säger upp sin lägenhet.
  • Månadshyran för de olika lägenhetstyperna är enligt nedan: 
  • 2 rum o kök 54 kvm 6 913 kr
  • 3 rum o kök 60 kvm 7 670 kr
  • 3 rum o kök 65 kvm 8 300 kr

Hur ser lägenheterna ut?

Vi har samlat ihop information om lägenheternas utformning och övriga allmänna ytor i en broschyr.

 

Vill du ställa dig i kö till en lägenhet?

För att ställa sig i kö måste man bli medlem i föreningen Leken 1 och betala en medlemsinsats på 5000 kr. Inbetalning av medlemsinsats görs till föreningen Leken 1 på bankgiro 5228-5368. Ange ditt namn som meddelande vid inbetalningen. Det är sedan tidpunkten för inbetald medlemsinsats som avgör turordningen till vilken lägenhet man kan teckna sig för. 

Har du inte anmält ditt intresse kan du göra det På intresseanmälan kooperativ hyresrätt, då får du också vidare information om hur du går tillväga för att betala in insatsen. 

Vill du veta mer ring Lars Nilsson på vårt förvaltningskontor.

tel: 0929-124 54 mellan kl 8 00 – 12 00.

 

Styrelsen i föreningen Leken 1 består av:

Arne Karlsson, ordf , tel 070-523 60 19

Ann-Sofie Öberg, sekr, tel 070-274 54 90

Karl Vesterlund, ledamot

Siv Lundin, ledamot

Lars Nilsson, suppl

Hans Broquist, suppl