Vi på Älvsbyns Fastigheter förvaltar över cirka 750 hektar av kommunens parkanläggningar och skogsområden. Vår största park är Lomtjärn som är en liten oas i centrala Älvsbyn och här anordnas såväl sommar- som vinteraktiviteter. På sommaren finns det ett sommarcafé där man kan avnjuta en kaffekopp och fikabröd i den lugna parken. Här anordnas även loppis och olika typer av musikevenemang. På vintern arrangeras Pelle Tott-loppet för den yngre familjemedlemmen och vi försöker även så ofta som möjligt att ploga upp en isbana för den som vill åka skridskor.

Våra skogsområden sköter vi med målet att skapa ett hållbart skogsbruk. Detta genom att röja och säkerställa en bra tillväxt. Då mycket av skogen är fastighetsnära skog så försöker vi att balansera ett hållbart skogsbruk med att lyssna på de boendes önskemål och åsikter. Förutom att förvalta park-och skogsmark är det även vi på Älvsbyns Fastigheter som sköter vinter- och sommarutsmyckningen av gator och torg. Ett exempel på detta är vinterbelysningen som lyser upp de mörka vinterkvällarna på Storgatan, som vi fixat i samarbete med Älvsby köpmannaförening.

Om du har synpunkter eller tips på hur vi kan göra våra parker ännu trevligare och skogsområden bättre så är du välkommen att skicka ett mail till info@fastigheter.alvsbyn.se.